top of page
Outdoor Cafe

Vår Kulinariska resa

Säsongöppningen blev inte vad Stefan tänkte sig då han tackade ja till att bli klubbens nye krögare. Men ingen kunde ana att en pandemi skulle slå ut allt från topprestauranger över hela världen till de mindre restaurangerna där en ensam krögare sköter verksamheten. Men så blev det. Fast inte för krogen på Flens Golfklubb.
– För de stora krogarna gällde att försöka skala ner till en omsättningsnivå de kunde klara. För mig var det tvärtom. Jag kom till ett odukat bord och började med att jobba mig upp från noll, säger Stefan.
Och det gick bra. Sedan början av april, när restaurangen öppnade för säsongen, har kunderna kommit och de fortsätter berömma de kulinariska läckerheterna. Gästerna är utspridda i lokalen och håller sig till Folkhälsomyndighetens råd om tillräckligt avstånd – bara vartannat bord är dukat. När värmen återkommer så blir det dessutom möjligt att sitta utomhus.
– Och blir det väldigt mycket folk så kan vi duka upp ytterligare bord på övre våningsplanet, så det här kommer att bli bra.
Stefan, som bor i Nykvarn, pendlar till golfbanan varje dag och handlar sina råvaror hos lokala leverantörer både i Sörmland och Östergötland.

bottom of page